Desert prajitura cu mere si gris

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 5 Ian 2019 | 19595 vizualizari

 

Imi place atat de mult prajitura asta. Sora mea o face mereu. Mie nu-mi iesea deloc. De data asta a iesit perfect. Am descoperit greseala. Puneam prea gros stratul uscat si in mare parte ramanea asa.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 1.5 kg mere
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si gris:

Am curatat merele de coaja si le-am ras. Merele trebuie sa fie zemoase. Daca nu sunt zemoase, adaugam putina apa.

Amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si grisul. Eu am facut intr-un vas termorezistent mai mic si am folosit o cescuta ca masura.

Am uns vasul cu unt, peste unt am presarat un strat  subtire din amestecul uscat, apoi un strat de mere, peste care am presarat scortisoara. Urmatorul strat este din amestecul uscat, apoi felii subtiri de unt, iar un strat de mere, scortisoara, un strat uscat si felii de unt. Am presarat zahar pe deasupra si am introdus vasul in cuptorul preincalzit.

Coacem prajitura pana se rumeneste, o lasam sa se raceasca, apoi servim cu pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci